Dit is een tros viognier druiven aan het blad

Arend Jan de Wijnman

Bourgogne Chablis - Les Frères Dampt

De Gebroeders Dampt maakten zich begin jaren tachtig van de vorige eeuw los van de befaamde “Cave Chablisienne”, de plaatselijke Coôperative van Chablis. Ze hadden één doel…… We gaan het beste uit de streek halen. En zi geschiede. Momenteel behoren de broers tot de top uit het gebied en ze produceren prachtige en karaktervolle wijnen in het gebied. Wil even kennis maken met de mannen…… Kijk hier dan even naar de wijnvlog. De intekening duur tot Dinsdag 22 Januari, dan zij  wij ter plekke bij de broers.

Chevalier d'Eon

Een heerlijke en verfissende witte Bourgogne uit de Chardonnay druif. Tonnerre is de zustergemeente van Chablis en heeft als zodanig een minder grote reputatie als Chablis. Maarrrrr…..dat is dan in ons voordeel, want de wijnen kunnen zich meten met Chablis, maar omdat ze de naam Chablis niet mogen gebruiken, kunnen wij de wijnen tegen uitstekende voorwaarden inkopen en dat doen we dan ook graag! De wijn heeft geen houtlagering en is dus heerlijk fris!

  • Prijs per fles € 14,95

    Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

  • Prijs per doos € 89,70

    Consumentenprijs

Chablis Veilles Vignes

Een echte klassieker van de gebroeders Dampt. Veilles Vignes, oude stokken, leveren minder druiven op, maar wel betere druiven en dus betere wijn. Eigenlijk is dat met ons als mens zijnde ook zo, wijsheid en kwaliteit komt met de jaren. Een fantastische beendroge Chablis, de kalkbodem komt hiet goed naar voren, er wordt geen houtlagering gebruikt zoals dat hoort in Chablis

Bourgogne Rouge Epineuil

Het dorpje Epineuil is één van de twee toonaangevende plaatsen voor rode wijn van de Pinot Noir uit dit noordelijke wijngebied.  De Pinot geeft hier lichte en elegante wijnen met veel karakter. Het fruit van kersen spat ervan af en maakt deze wijn heel plezierig om te drinken. “Les Beaumonts” is de naam van de wijngaard, waar de druiven vandaan komen, de wijn  heeft een beetje opvoeding gehad op houten fustjes.

Inschrijfformulier