Bourgogne Givry
van Laurent Parize

Bourgogne Givry van Laurent Parize ligt in de zogeheten zuidelijke Bourgogne. Het is een streek waar de rode wijnen domineren waardoor de Pinot Noir de druif is die je het meeste ziet. Er worden ook zeer aangename witte wijnen geproduceerd maar die zijn dus in de minderheid. De samenwerking met Laurent Parize gaat terug naar 1998 toen wij de samenwerking startten met Gérard, de vader van Laurent Parize. We zijn in al die jaren nooit teleur gesteld geweest, evenals de wijn schrijvende pers in Frankrijk, want Bourgogne GIvry van deze kunstenaar ontvangt ieder jaar weer prijzen in de toonaangevende bladen en wijngidsen.

De wijnen van domaine Parize

fles Bourgogne Givry 1er Cru, les grandes vignes

Bourgogne Givry 1er Cru 'Les Grande Vignes'

De Bourgogne Givry 1er Cru is een wijngaard die voor het huis van Laurent ligt. De oude stokken van de Pinot Noir geven hier niet veel. Dat is gewoon op hoge leeftijd, maar wat ze geven is dan ook niet zomaar een wijntje.

De wijn is vlezig en vol en het is echt zo’n fijne Pinot Noir die je altijd wilt drinken. Kersenfruit met terroir en diepgang. Met een enorme kracht en ouderingspotentieel ~ proost !

€29,50/fles – €177,00/6 flessen – Bel De Wijnlijn*: 06 516 11 752

Le Histoire de Domaine Parize

Bourgogne Givry van Laurent Parize behoort al vanaf 1998 tot een vaste waarde in ons wijnassortiment. De sympathieke en kleine wijnmaker behoort zonder enige twijfel tot de top drie van wijnmakers uit deze zuidelijke Bourgognestreek. De Pinot Noir druif is in goede handen bij Laurent Parize, want zijn wijnen worden alom hoog gewaardeerd en winnen aan de lopende band  gouden, zilveren en bronzen medailles. De Chardonnay is ook een belangrijke vriend van Laurent Parize, want ook hier presteert hij optimaal. De witte Bourgognes worden zonder uitzondering als 1er Cru gebotteld, ook hier is de kwaliteit onomstreden.

Laurent Parize heeft de laatste jaren een aantal van zijn wijngaarden verkocht. Hij heeft geen erfopvolging binnen het wijndomein en heeft daarom besloten om wat schaalverkleining toe te passen. De gewone Apellation Controllée wijnen, zijn op één na allemaal verkocht. Hij maakt nu vrijwel uitsluitend Premier Cru wijnen. In de kelders van dit Bourgognehuis vindt je ook de “Barriques” de kleine houten fusten waarin Laurent Parize zijn Bourgogne Givry maakt.

De beroemdste wijn van Laurent Parize, is de Grandes Vignes, die recht voor zijn huis ligt. Arend Jan de Wijnman startte de samenwerking al in 1998 en door de jaren heen is er een vriendschappelijke band ontstaan. Werken we met plezier en genoegen met de Bourgognewijnen van Laurent.

Medailles en Prijzen

Bourgogne Givry ligt even ten westen van de stad Chalons sur Saône. Laurent Parize behoort tot de beste wijnmakers uit de streek, wat ook wel blijkt uit de ellenlange medaillelijsten die de beroemde wijngids Le Guide Hachette hem al die jaren al toekent.