Bourgogne Givry

Bourgognewijnen van Domaine de Besson

bourgogne
Bourgogne
wijnbegrippen, pinotnoir

Bourgogne Givry Domaine Besson ligt in het hart van het dorp Givry. Xavier en Guillemette  zijn de vierde generatie wijnmakers op het kleinschalige wijndomein. De familie Besson maakt verschillende wijnen en voor deze intekening hebben wij drie wijnen uitgezocht. Maak hier kennis met Besson.

geldig tm 15 November 2022

2020 Bourgogne Givry Rouge
Haut Colombier

De Givry Haut Colombier wordt geoogst in de gelijknamige wijngaard. De wijngaard heeft geen Premier Cru status, maar komt daar wel akelig dichtbij. Het is dan ook een zogenaamde  “Lieu Dit”, een zegswijze voor een met naam genoemde wijngaard op het etiket.
De “pluk”is handmatig en de wijnen worden gelagerd op houten fusten van één tot twee jaar oud. Er wordt in deze wijn gestreefd naar behoud van fruit en elegantie, gekoeld drinken. Houdbaarheid 5-7 jaar

  • Prijs per fles € 26,50

    Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

  • Prijs per doos € 159,00
  • Ledenprijs per doos € 140,00

2018 Bourgogne Beaune Premier Cru
Les Champs Pimont

De wijngaarden rondom beaune zijn wereldberoemd. Grote namen zoals “Les Vignes Jesus”, liggen naast wat onbekendere Premier Cru’s, zoals deze van de familie. Les Champs Pimont ligt ten oosten van Beaune tegen de Côtes van de Bourgogne. Een welhaast perfecte ligging die de ochtendzon mee krijgt en tot in de middag wordtbelicht. De druiven worden handmatig geplukt en streng geslecteerd. 20-30% van de fusten worden gemaakt van  nieuw hout en de wijnen blijven bijna twee aar rijpen. Grote wijn met een lange houdbaarheid.

  • Prijs per fles € 39,50

    Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

  • Prijs per doos € 237,00
  • Ledenprijs per doos €210,00

Bestelformulier