Dit is een tros viognier druiven aan het blad

Arend Jan de Wijnman

Bourgogne en Beaujolais - Deze Zomer

Begin Juli vertrekken we naar het zuiden.Niet voor een zonovergoten strand met koele rosé, een koud biertje en een halve kreeft….Neen! We gaan voor jullie aan het werk, want we gaan flink wat mooie wijnen halen in de zuidelijke Bourgogne en de Beaujolais. Schrijf dus snel in op de hieronder weer gegeven wijnen. Voor de Bourgpgne Givry wijnen verwijzen we je via onderstaande link naar de andere bestelpagina.

SCHRIJF HIER  IN voor Bourgogne Givry
Proeven kan op donderdag van 1600 – 1900 uur
Op Zaterdag van 1400 – 1900 uur

Cremant de Bourgogne - Château les Correaux

Cremant de Bourgogne kent het zelfde productieproces als Champagne ennn….. ook nog een zelfde druif in dit geval. Deze Cremant de Bourgogne komt uit het zuiden van de Bourgogne, ongeveer op de grens van de Beaujolais. Na de productie gaat de Crémant twee jaar de kelder in om te rijpen, waarna de definitieve botteling volgt. Spatzuivere en verfrissende wijn, meet een heerlijke zachte mousse, feest voor iedere dag

  • Prijs per fles € 19,50

    Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

  • Prijs per doos € 117,00

    Consumentenprijs

Bourgogne Saint Veran -Château les Correaux 2022

Clos des Juillys is wat mij betreft een van de verfijnste Bourgognes Saint Veran, die ik ken. Dat is ook wel logisch, want de familie Bernard werkt in dit gebied al 8 generaties lang met de druiven en dus de wijnen uit dit gebied. Juillys is een elegante Saint Veran, die nauwelijks hout heeft gezien, maar voornamelijk gemaakt wordt op beton en stalen vaten. Dan gaat het hier dus om de pure essentie van de Chardonnay druif, die hier met de hand wordt geplukt.

Bourgogne Pouilly Fuissé "Les Plessys" - Cave de Julienas - 2023

“Les Plessys” is één specifieke wijngaard waarvan de druiven voor deze wijn vandaan komen.  De Chardonnay krijgt hier de meeste opvoeding op houten fusten van 204 jaar oud en wat oudering op stalen fusten. Zo krijg je hier een frissen en elegante Fuissé, die zich makkelijk laat drinken bij allerlei visgrechten, maar ook geweldig zijn best doet bij zachte kazen bijvoorbeeld.

Bourgogne Pouilly Fuissé 1er Cru Aux Quartz" - Cave de Julienas - 2021

Alors!!! Hier zijn we ook weer zo blij mee! De eerste 1er Cru van Pouilly Fuissé, want het gebied kende voor 2021 helemaal geen 1er Cru Status. Nu zijn er 17 toegelaten en dit is de prijswinnaar! We hadden al een 2020 in de  verkoop, maar nu dan deze “Aux Quartz” volledig op niewe fustjes gemaakt met zeer lage rendementen. De wijn ging meteen naar plaats 1 op de ranglijst van de “Guide Hachette, het toonaangevende wijnboek van France. Dik en romig maar wel met veel finesse en frisse zuren.

Cru de Beaujolais - Morgon "La Croix" 2023

De Beaujolais Cru Morgon noem ik altijd “de Duistere”. Het gebied is klein en hier en daar steil en heuvelachtig en de Gamay luitstert hier zeer goed naar zijn bodem. De wortels gaan diep en treffen bijzonder veel soorten ondergrond aan. Ze nemen de smaken en karakteristieken van de bodem in zich op en zijn dan voor mij een beetje aardse wijnen in de Beaujolais…. een duister karakter en je knut ze ook nog eens goed bewaren…….

Cru du Beaujolais - Fleurie "La Joie du Palais" 2022

Zoals de naam al aangeeft is de Fleurie natuurlijk de vrolijke van de 11 stel Cru’s in de Beaujolai  ( wie kant ze nog ? ). Springend en levend van het fruit van aardbei en framboos en nooit een zwaarmoedige wijn. Dat is zo fijn van het karakter van Beaujolais, een unieke wijn in de wereld, altijd soepel en gemoedelijk. Heerlijk in de tuin uit een koeler met wat rinkelende ijsblokjes is dit de aanrader voor de zomer  die  zeker nog gaat komen.

Inschrijfformulier