Dit is een tros viognier druiven aan het blad

Arend Jan de Wijnman

Bourgogne, Claude Chevalier

Bourgogne

Claude Chevalier links boven,  is een begrip in de Bourgogne. De markant Claude heet niet alleen Chevalier, maar is dat ook bij De Chevaliers du Tastevin.  Het domein is opgezet in 1850 en wordt nu geleid door de drie dochters van Claude. Domaine Chevalier is niet groot maar heeft wel een aparte status. Ladoix Serigny is nu eenmaal niet beroemd en bekend zoals Gevrey Chambertin of Clos de Vougeot, maar er worden wel degelijk topwijnen gemaakt.

2021 Ladoix 1er Cru Rouge

Voor mij vertegenwoordigd deze wijn het hart van het bedrijf. Een zeer goed getypeerde 1er Cru wijn uit de wijngaard Les Corvées, gelegen op de flanken van de Corton heuvel. Diep rode Bourgogne, waarbij het fruit naar Griottes gaat. Mooie gelaagde wijn, vooral decanteren is hier op zijn plaats. De wijn heeft even lucht nodig !

 • Prijs per fles € 42,50

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 255,00

  Consumentenprijs

2021 Aloxe Corton rouge

Ladoix Serigny is het eerste dorp waar je komt, als je uit Beaune vandaan naar het noorden rijdt. Het is de woonplaats van Claude Chevalier, die hier een aantal gerenommeerde wijnen maakt. Deze Pinot Noir wordt gemaakt op Cuve en krijgt dan een lagering op fust mee van 6-9 maanden. Heerlijke Bourgogne ,met een klein beetje toast en rijp aromatisch fruit en een natuurlijk frisheid.

 • Prijs per fles € 42,50

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 255,00

  Consumentenprijs

Bourgogne Rouge - "Le Corton Grand Cru" - 2013 - 2016 - 2019

De enige rode Grand Cru van de Beaune streek ligt op de kegel van Aloxe Corton, een half rond gevormde heuvel die al van verre te zien is. De Pinot Noir en ook de Chardonnay geven hier buiten categorie wijnen. De Corton heuvel heeft een waanzinnige ligging en een complexe bodem. Zeer lage rendementen en het vakmanschap van Claude geven deze topwijn…..Nu beschikbaar in 3 jaargangen.

 • Prijs per fles € 92,50

  Losse flessen zijn alleen te koop aan de proeftafel van Eemnes

 • Prijs per doos € 555,00

  Consumentenprijs

Bestelformulier