Château Angueiroun

Het is Eric Dumon die in 1999 de mogelijkheden ziet van het verwaarloosde domein langs de Provencaalse kust, nabij Le Lavandou en Bormes les Mimosas. Het domein staat al jaren te koop en niemand is geïnteresseerd in de prachtige vallei waarin het 140 hectare tellende wijngoed ligt. Dit is voornamelijk te danken aan de bemoeienis van de overheid. Het domein staat namelijk onder toeziend oog van de Franse Natuurmomenten, die verbiedt dat de aangeplante 37 hectares worden uitgebreid met nieuwe aanplant.

Natuurlijk is dat geen “Groeimodel” om zo maar te zeggen, maar Dumon ziet dat anders…… Hij weet met succes de overheidssubsidies te bemachtigen om het domein volledig op de schop te nemen. Hij herstelt de eeuwenoude Romeinse waterwegen op het domein en herplant het volledige domein met verse en nieuwe stokken. De “Magie” van Angueiroun is geboren.

Daar waar iedereen in de streek alleen maar bezig is met meer, is Eric bezig met het microklimaat van het domein en het behoud van natuur en wildstand. Natuurlijk krijgt hij gelijk en nu behoort hij tot de top van de streek. De Wijnman was ooit de eerste die het domein ontdekte en begon de eerste export van Dumon en zijn brigade. Een vriendschap voor het leven…

Villa Angueiroun

Ontsnappen aan de hectiek van de dag helemaal tot rust komen kan fantastisch in Villa Angueiroun. De villa is stijlvol ingericht en van alle gemakken voorzien. Vanuit de huiskamer is er een prachtig uitzicht over het domein. Datzelfde uitzicht geniet me vanuit de luie ligstoel bij het zwembad, maar dan met een concert van cigales. Ultiem genot.

Geschikt voor gezelschappen tot 14 personen.

De wijnen van Château Angueiroun

Angueiroun Rosé, Cuvée Virginie

Côtes de Provence Reserve Rosé - Cuvée Virginie

Deze fantastische rosé wordt gemaakt van 75% Grenache, 20% Cinsault en 5% Tibourèn, een lokale druif die deze wijn meer pit geeft. De bleke kleur ontstaat door een zeer korte inweking en vergisting met de gekleurde schillen van de grenache. De ligging vlak aan zee en het vakmanschap van Dumon en zijn mensen doen de rest.

Ongetwijfeld één van de mooiste en meest elegante rosé’s van de hele zuidkust, genoemd naar zijn inspiratiebron en geliefde Virginie. Klik hier voor een Rosé – Impressie

€ 14,95/fles – € 89,70/6 flessen – Bel De Wijnlijn*: 06 516 11 752

Flessen Angueiroun wit Iris

Côtes de Provence Reserve Blanc - Cuvée Iris

Eric kiest in deze wijn voor de druivensoort “Rolle”. Rolle is het synoniem voor de “Vermentino”in Italië. De druif wordt veel rond de Mediterrannée aangeplant en is klein met een stevige, ietwat dikke schil. Dat is meteen de redding in dit warme klimaat, want door deze dikke schil blijven er voldoende zuren en aroma’s in de wijn.

Deze Cuvée Iris is genoemd naar de jongste telg uit de familie en geeft naast de frisheid ook nog prachtige aroma’s van tropisch fruit. Een genot bij smaakvolle gerechten, schaal en schelpdieren en helemaal bij de Bouillabaisse uit de streek

€ 14,95/fles – € 89,70/6 flessen – Bel De Wijnlijn*: 06 516 11 752

Côtes de Provence Reserve Rouge - Cuvée Mathilde

Als je deze fles opent, komen de geuren van de Provence binnen. Nee niet de geuren van overvolle stranden met verwoed smerende touristen, die niet willen verbranden, maar de geuren van de Garriques in het binnenland. Wilde tijm, rozemarijn en een vleugje lavendel…. alles zit in deze heerlijke soepele rode wijn.

Cuvé Mathilde is zuiver en zonder houtopvoeding gemaakt, het is een wijn die jong en ietwat gekoeld gedronken moet worden.
Druivensoorten: 60 % Syrah, 20 % Carignan, 10 % Mourvèdre, 10% Cabernet Sauvignon.

€ 14,95/fles – € 89,70/6 flessen – Bel De Wijnlijn*: 06 516 11 752

Côtes de Provence Blanc - Cuvée Prestige

In deze grote wijn speelt de “Rolle” druif de hoofdrol. 98% van de wijn is van deze druif gemaakt. Er blijft 2% over voor de Ugni Blanc, die wat extra pit geeft aan de wijn. De fementatie vindt plaats in barriques van nieuw ( 20% ) en gebruikte houten vaten, waarna de wijn nog 11 maanden op fust blijft om ongefilterd te rijpen. Sommigen noemen dit dan ook wel de Meursault van de zuidkust !

€ 24,95/fles – € 149,70/6 flessen- Bel De Wijnlijn*: 06 516 11 752

Château Angueiroun Prestige

Deze volbloed rode wijn wordt aan de kust van Le Lavendou beschouwd als één van de beste rode wijnen uit deze hoek. 75% van de wijn wordt ingevuld door de Syrah en 25% door de Grenache. Het is dan ook geen wonder dat Rhôneliefhebbers zich snel kunnen vinden in deze wijn. De wijn wordt redelijk koel vergist op 28 graden, zodat er een gezonde fraicheur in het sap blijft. De wijn  wordt gelagerd op frans eikenhout van 400 liter waarvan 15% nieuw houten fust is. Assemblage en botteling na ruim een jaar.

De wijn valt onder de gemeente “La Londe” , die de wijn een Cru status hebben toegekend.

flesprijs: € 26,45, verkrijgbaar per doos/6 € 158,00 – Bel De Wijnlijn*: 06 516 11 752