Blogs & Vlogs

Blogs & Vlogs · 12. augustus 2018
Alcoholvrij? Of toch liever de producten genieten zoals ze door moeder natuur bedoeld zijn. Dat mag een ieder natuurlijk voor zichzelf bepalen. Ik ga voor 100%.

Blogs & Vlogs · 15. juli 2018
Zusters die met succes een wijngaard zijn begonnen. Positivisme met het oog op de toekomst. Proost!

Blogs & Vlogs · 08. juli 2018
2018 Topjaar voor Nederlandse wijn. Ongetwijfeld, maar wat maakt een wijn nou zo typisch voor de plek waar het vandaan komt. Terroir.

Blogs & Vlogs · 26. februari 2018
Water bij de wijn, gratis of niet. Er zijn vele meningen over dit onderwerp, maar water is een kostbaar goed, laat dit dan ook duidelijk zijn.

Blogs & Vlogs · 04. februari 2018
Kunst en Wijn in Frankrijk, bezoek de kelders van Pouilly Fumé tussen 28 April en 1 Mei voor een fijn weekeinde wijn en kunst

Geoogste rijpe blauwe druiven in het zonlicht.
Blogs & Vlogs · 06. november 2017
Het is weer zo ver...De zoveelste onzinnige reclame treft mij weer keihard in het aangezicht ! "Druiven zonder pit", nù in de aanbieding. Alle grootgrutters van Nederland bedienen zich tegenwoordig van druiven zonder pit en ik hoor er niemand over. Hoezo in de aanbieding, het lijkt mij een takkenklus om die klerepitjes uit de druiven te krijgen en ze daarna weer dicht te maken. Druiven zonder pit, lijkt mij dan ook geen goed idee, want die plantjes groeien niet uit zichzelf zonder pit. Hoe dan...