Blogs en Vlogs van De Wijnman

Hier vinden jullie de Blogs en Vlogs van De Wijnman. De Wijnman wordt hierin ondersteund door Het Wijnmeisje, een goed geïnformeerde dame die met liefde en kennis voor het wijnvak als gast van de Wijman haar kennis met jullie deelt. Haar Blogs worden moeiteloos gekoppeld aan de Vlogs, veel plezier op deze pagina.

Blogs

Vlogs

Beaujolais

de 10 Cru's van de Beaujolais in kaart gebracht.

Beaujolais

Beaujolais Beaujolais, de risee van de wijnwereld? Over het algemeen wordt Beaujolais niet als een serieuze wijn gezien. Gevalletje imagoschade, veroorzaakt door het niveau van

Lees verder »
alcohol verbodsbord

Alcoholvrij…..?

Alcoholvrij…..? Alcoholvrij Een natuurlijke keuze? Of is die keuze toch wat minder gezond voor je dan je denkt.Wat betekend het eigenlijk als de eigenheid van

Lees verder »
Jezusbeeld bij domaine des bleuces

Een positief geloof in wijn

Een positief geloof in wijn Oosterhoutse zusterwijn nu al uitverkocht OOSTERHOUT – Wie nog een fles zusterwijn van het Oosterhoutse Sint-Catharinadal wil kopen, is te laat. In

Lees verder »

Arend Jan de Wijnman

Alle videoavonturen vinden jullie op het youtube kanaal van de Wijnman
YouTube kanaal van Arend Jan de Wijnman

Geen vlog meer missen?
Ga naar het YouTube kanaal en abonneer je!

Bubbels uit de Bergen

Veel wijnliefhebbers kennen deze wijnen nog niet, dat is wellicht te wijten aan het feit dat deze wijnen, we hebben het over Clairette de Die, van nature aan de zoete kant zijn. De Wijnman zou de Wijnman echter niet zijn als hij niet weer met zo’n kleine parel uit de bergen weet te komen.
Bekijk deze vlog

Beaujolais, veel gamay

Arend Jan De Wijnman is in de Beaujolais tijdens de oogst 2018. Wij zijn op bezoek aan de noordzijde van het gebied, we bezoeken de mont de Brouilly, waarop aan de zuidzijde van deze beroemde wijnberg Domaine d’Argenson is gelegen.

Châteauneuf du Pape

Het dorp Chateauneuf du Pape is een beroemd wijndorp uit de zuidelijke kant van de Rhônevallei. Het dorp ligt langs de rivier de Rhône, die hier zuidwaarts stroomt en uitmondt bij Marseille in de Middellandse Zee.

Hamburger well Done

Het is een heerlijke week in Mei 2018. De wijnman is op pad met collega en vriend Wil Giesbers. Op de heenweg naar de Bourgogne stoppen we in Macon, waar we s’avonds heerlijk eten aan de Saône. Er worden oude herinneringen opgehaald en de avond is prachtig aan de rivier met aan de overkant de stad Macon.

Provence Wijnreis

Winesourcing ging in oktober met 12 leden van het Inkoop Platform op stap. De reis ging naar Chateau Angueiroun in de Provençe. Het domein is sinds 1999 in handen van Erik Dumon, die met zijn vrouw Virginie het domein leidt. Het domein heeft een verhaal op zich.

Bourgognefeest

Arend Jan de Wijnman neemt partners van Winsourcing mee naar Les Chevaliers du Tastevin. Dit wijnbroederschap is wereldberoemd mede door de diners op het beroemde Chateau Clos de Vougeot, het clubhuis van de wijnbroederschap. Arend Jan de Wijnman behoort tot dit illustere gezelschap sinds 2003. Hij werd toen in de ridderstand verheven.