Blogs en Vlogs van De Wijnman

Blogs & Vlogs publiceren wij via deze pagina. In samenwerking met Het Wijnmeisje. Zij schrijft regelmatig over ervaringen, belevenissen, gedachten en meningen in en rond de wijnwereld. De Wijnman filmt en publiceert op ons Youtube kanaal.  We zoeken zeker niet naar ons gelijk, maar delen graag onze menig en ervaring met jullie.
In de Vlogs nemen we jullie mee naar proeverijen,wijnstreken, presentaties, we schuiven aan bij wijnmakers en restaurateurs, spreken met sommeliers en liggen gestrekt in diverse wijngaarden. Dit doen wij via ons Youtube kanaal waar je je via deze link op kunt abonneren. Dit geeft geen enkele verplichting of financiëel gevolg, het is gratis en educatief, daarbij help je ons om ons wijnverhaal naar buiten toe te brengen.
De Blogs zijn de geschreven verhalen en meningen, waar vooral het Wijnmeisje invulling aan geeft. Nieuwtjes over ontwikkelingen in de wijnwereld, maar ook informatieve verhalen over het ontstaan van gebruiken en tradities in de wijnwereld. Lees bijvoorbeeld het verhaal over de Beaujolais, Water bij de Wijn en meer ……… Heb je zelf een bijdrage of een vraag, laat dat vooral weten via onze contactpagina, dan kijken wij of we een antwoord kunnen geven.
In de Media is De Wijnman iedere week actief. “Radio Gooische Business” is het wekelijkse radioprogramma waarin Arend Jan de Wijnman iedere vrijdagmiddag met Yvonne Verburg en Lars van Loon de actualiteiten van de week bespreekt. Gasten uit de media, lifestyle, de muziekwereld, schrijvers en start ups uit de zakenwereld schuiven aan in dit leuke programma, ieder vrijdag te beluisteren op NH Gooi op 92.00 FM tussen 17.00 uur en 18.00 uur. Daarnaast zijn de uitzendingen terug te luisteren op Apple Podcast en meerder Socials. Je kunt ons ook volgen via de facebook pagina Gooische Business

water uit de kraan
Radio
Frankrijk

Blogs

Vlogs

Beaujolais

Wijngaarden in de Beaujolais

Beaujolais

Beaujolais Beaujolais, de risee van de wijnwereld? Over het algemeen wordt Beaujolais niet als een serieuze wijn gezien. Gevalletje imagoschade, veroorzaakt door het niveau van

Lees verder »
alcohol verbodsbord

Alcoholvrij…..?

Alcoholvrij…..? Alcoholvrij Een natuurlijke keuze? Of is die keuze toch wat minder gezond voor je dan je denkt.Wat betekend het eigenlijk als de eigenheid van

Lees verder »
Jezusbeeld bij domaine des bleuces

Een positief geloof in wijn

Een positief geloof in wijn Oosterhoutse zusterwijn nu al uitverkocht OOSTERHOUT – Wie nog een fles zusterwijn van het Oosterhoutse Sint-Catharinadal wil kopen, is te laat. In

Lees verder »

Arend Jan de Wijnman

Alle videoavonturen vinden jullie op het youtube kanaal van de Wijnman
YouTube kanaal van Arend Jan de Wijnman

Geen vlog meer missen?
Ga naar het YouTube kanaal en abonneer je!

Bubbels uit de Bergen

Veel wijnliefhebbers kennen deze wijnen nog niet, dat is wellicht te wijten aan het feit dat deze wijnen, we hebben het over Clairette de Die, van nature aan de zoete kant zijn. De Wijnman zou de Wijnman echter niet zijn als hij niet weer met zo’n kleine parel uit de bergen weet te komen.
Bekijk deze vlog

Beaujolais, veel gamay

Arend Jan De Wijnman is in de Beaujolais tijdens de oogst 2018. Wij zijn op bezoek aan de noordzijde van het gebied, we bezoeken de mont de Brouilly, waarop aan de zuidzijde van deze beroemde wijnberg Domaine d’Argenson is gelegen.

Châteauneuf du Pape

Het dorp Chateauneuf du Pape is een beroemd wijndorp uit de zuidelijke kant van de Rhônevallei. Het dorp ligt langs de rivier de Rhône, die hier zuidwaarts stroomt en uitmondt bij Marseille in de Middellandse Zee.

Hamburger well Done

Het is een heerlijke week in Mei 2018. De wijnman is op pad met collega en vriend Wil Giesbers. Op de heenweg naar de Bourgogne stoppen we in Macon, waar we s’avonds heerlijk eten aan de Saône. Er worden oude herinneringen opgehaald en de avond is prachtig aan de rivier met aan de overkant de stad Macon.

Provence Wijnreis

Winesourcing ging in oktober met 12 leden van het Inkoop Platform op stap. De reis ging naar Chateau Angueiroun in de Provençe. Het domein is sinds 1999 in handen van Erik Dumon, die met zijn vrouw Virginie het domein leidt. Het domein heeft een verhaal op zich.

Bourgognefeest

Arend Jan de Wijnman neemt partners van Winsourcing mee naar Les Chevaliers du Tastevin. Dit wijnbroederschap is wereldberoemd mede door de diners op het beroemde Chateau Clos de Vougeot, het clubhuis van de wijnbroederschap. Arend Jan de Wijnman behoort tot dit illustere gezelschap sinds 2003. Hij werd toen in de ridderstand verheven.