Domaine Chevalier
Bourgogne Ladoix Serigny

Inschrijving tot 20 April

   Gegeven prijzen zijn exclusief 21 % BTW,  inclusief accijns en levering

Bourgogne Chevalier

Claude Chevalier, links boven,  is een begrip in de Bourgogne. De Markant Claude heet niet alleen Chevalier, maar is dat ook bij De “Chevaliers du Tastevin”.  Het domein is opgezet in 1850 en wordt nu geleid door de drie dochters van Claude. Chevalier is niet groot maar geeft wel een aparte status. Ladoix Serigny is nu eenmaal niet beroemd en bekend zoals Gevrey Chambertin of Clos de Vougeot, maar er worden wel degelijk top Bourgognes gemaakt. Levering half Mei
PROEFDATA: de volgende data met tijden reserveer ik om jullie te kunnen bezoeken.
Woensdag 19 April:      11u – 12u  ||  14u – 16.00u
Donderdag 20 April:    11u – 13u  || vanaf 16.00 uur aan de Proeftafel in Eemnes
Vrijdag 21 April:             11u – 13u    ………… Laat even weten !

2021 Ladoix Blanc

Ladoix Blanc is 100% Chardonnay. Na de handmatige pluk worden de druiven licht geperst, waarna een gekoelde inweking volgt van 24-48 uur afhankelijk van de oogst. Tijdens de vinificatie wordt er batonnage toegepast, het omslaan van de wijn/most  voor extractie. Nadien krijgt deze wijn opvoeding op 20% nieuw houten fust en voor 80 % gebruikte fusten.

2020 Cotes de Nuits Villages

Deze 100% Pinot Noir Villagewijn is een schoolvoorbeeld in zijn soort.
Een weldadige kersengeur maakt de wijn meteen verleidelijk. Hand geplukte druiven worden tijdens de oogst zorgvuldig geselecteerd.

De vergisting wordt streng gecontroleerd en ook hier wordt de most gekoeld om afwijkingen te voorkomen. Rijpe en fraaie Bourgogne uit een mooi jaar….. drinken maar !

2020 Ladoix 1er Cru Rouge

Voor mij vertegenwoordigd deze wijn het hart van het bedrijf. Een zeer goed getypeerde 1er Cru wijn uit de wijngaard Les Corvées, gelegen op de flanken van de Corton heuvel. Diep rode Bourgogne, waarbij het fruit naar Griottes gaat. Mooie gelaagde wijn, vooral decanteren is hier op zijn plaats. De wijn heeft even lucht nodig !

2020 Aloxe Corton rouge

 

Aloxe Corton is het dorp onderaan de heuvel van Le Corton, deze AC is de meest noordelijke AC van de Côte de Beaune en grenst aan de Côte de Nuits. De wijnen uit deze AC hebben dan ook wel wat overeenkomsten met de noordelijke Bourgognereuzen. De wijn heeft een opvoeding op houten fusten van 1-4 jaar gebruikte fusten, dit wordt per oogstjaar aangepast.

2021 Gevrey Chambertin rouge

Gevrey Chambertin is één van de grote namen in de Bourgogne. Negen Grand Cru’s en veel premier Cru wijnen komen hier vandaan. De familie Chevalier heeft van oudsher een allocatie binnen deze AC en maken deze robuuste wijn. De jaargang 20212 was niet makkelijk, nachtvorst in het voorjaar bracht veel schade, maar de vakkundige handen van de drie dames Chevalier deden hun werk en deze volbloed Bourgogne liegt er niet om ! Pinot Noir met fustrijping op fusten van 1-4 jaar oud

2016 Le Corton Grand Cru

Le Corton is de enige rode Grand Cru uit het Côtes de Beaune gebied. De opbrengst van deze Grand Cru is slechts 25-28 hl. per hectare en natuurlijk worden de druiven streng geselecteerd.  de enorme kracht van deze druiven geeft ook de mogelijkheid om wat meer nieuw hout te gebruiken voor de rijping dan bij de voorgaande wijnen. Een grote seigneur, graag karafferen voor gebruik!

  • Prijs per fles € 65,00
  • Prijs per doos € 390,00

Inschrijfformulier