Provence Château Angueiroun

Inschrijving tot 25 Februari

Provence


Provencewijn kennen wij vooral door de alom aanwezige Rosé de Provence. Witte en rode Provencewijn wordt niet zo serieus genomen, maar door de komst van nieuwe generaties zoals Eric Dumon veranderdt er veel in deze prachtige streek. In 1999 neemt Erik Dumon het enigszins vervallen Domaine Angueiroun over en gaat aan de slag met een nieuwe visie op het wijn maken aldaar. Niet alleen maar de Provencaalse zon en het klimaat doen ertoe met wijn maken, maarrrr het behoud van de bodem, het natuurlijk groeien van de wijnstok zonder toevoegingen zijn voor hem veel belangrijker dan de zon, want die schijnt toch wel. Zijn visie en karakter spreken de omgevnig aan en al gauw wordt hij gezien als één der beste wijnmakers van de streek. Wij kwamen hem in 2005 al tegen, de vriendschap is nooit meer over gegaan.

2022 Rosé La Réserve

De ligging aan zee van dit domein is zeer bepalend voor het karakter van de wijnen hier. De frisse  zeewind koelt de nacht lekker af zodat er geen overrijpoe druiven ontstaan, wat in de wat noordelijke Provence gebieden wel vaak gebeurd. Hier blijft de rosé knisperend fris. LIch fruit van framboos en aardbei en geen onaangename zoetjes in de wijn. Volstekt organic gemaakt…… Dit gaat nooit verevelen…..

  • Prijs per doos € 92,70

2022 Blanc La Réserve

De Rolle Druif zorgt hier voor het aangename karakter. De Rolle, ook wel Vermentino in Italië, is bij uitstek geschikt voor een warm klimaat… en dan ook nag aan zee geplaatst ! De Rolle heft een dikke schil en kan zodoende goed tegen de Provencaalse warmte. NB In het noorden zou het een enigszins zure wijn geven ! Maar hier is hij aromatisch, met heerlijk  en feestelijk fruit en het frisse zuurtje in de mond draagt hem overal naar toe van een feestelijke Bouillabaise tot een mandje harde kazen en een vogel uit de oven…..

  • Prijs per doos € 117,00

2022 Rouge La Réserve

Als de deze wijn in je glas laat vallen… dan opent de Provence zich onmiddellijk! Donkere diepe geuren van Bosfruit, Bramen en Blauwe bes en dan die Provençaalse kruiden  zoals ze dat op Corsica omschrijven als “Garrique”. Je ruikt de lokkende geur van de BBQ meteen en als je dan deze wijn koel schenkt dan moet je een tweede klaar hebben staan. 60% Syrrah, 20% Grenache, 10% Carignon en een beetje Cabernet Sauvignon…. !

  • Prijs per doos € 92,70

2020 Chablis 1er Cru Fourchaume

De naam “1er Cru Fourchaume” wordt in het Chablis gebied meestal in één adem genoemd met de Grand Cru’s zoals “Les Clos” en “Les Grenouilles”. Dat is niet verwonderlijk daar de wijngaarden van “Fourchaume” grenzen aan die van de “Grand Cru’s”. De wijn heft een fraaie mineraliteit, die is gekoppeld aan kracht en souplesse. De wijn heeft gedeeltelijk opvoeding op eikenhouten fusten gehad en heeft zodoende een mooie balans tussen frisheid en gelaagdheid en is jarenlang houdbaar.

  • Prijs per doos € 195,00

2020 Chablis Grand Cru Bougros

Bougros is éen van de zeven Grand Cru’s die de streek heeft. De Grand Cru’s zijn de kers op de taart. Lage opbrengsten gecombineerd met de beste wijngaarden van de streek, geven deze wijnen een grote status. De gebroeders Dampt geven er de voorkeur aan on zo weinig mogelijk fustrijping aan de wijn te geven om zodoende het ware gezicht van Chablis weer te geven.  Zeer geconcentreerde Chardonnay, fris van karakter en zeker tot 10 jaar houdbaar!

  • Prijs per doos € 330,00

2019 Saint Chinian sur Chistes

De broertjes Dampt hebben nog een familielid in het zuiden van  Frankrijk, die dit heerlijke spul maakt. 50% Syrah en 50% Grenache geven hier in het zuiden natuurlijk een lekkere vlezige en volle wijn. De wijn heeft een klein beetje Fustopvoeding gehad, maar dat is nauwelijks waarneembaar.

Dit is een echte Franse Zuidwijn, zonnig van karakter en geschikt voor iedereen die van een soepele rode wijn houdt. Iets gekoeld drinken graag.

 

  • Prijs per doos € 75,60

2020 Bourgogne Epineuil

Epineuil is een klein stadje in de vallei rondom Chablis. Een iets andere bodemgesteldheid en een wat andere ligging van het dal, geeft hier de mogelijkheid om fijne resultaten de halen met de Pinot Noir druif.

Hier zo’n voorbeeld van een soepele en vrolijke wijn, altijd gevuld met manden vol kersen, alsof ze zo van de boom zijn geplukt. Wijn voor grote en zwoele slokken, van lichte lunch tot zo uit de hand…….

 

  • Prijs per doos € 119,70

Inschrijfformulier