Dit is een tros viognier druiven aan het blad

Arend Jan de Wijnman

Domaine Claude Chevalier - Bourgogne Ladoix

Bourgogne Chevalier

Bourgogne Givry behoort tot de zogenaamde zuidelijke Bourgogne, de Côtes Chalonnaise, genoemd naar de stad Châlon sur Saône. Het gebied is veel liefelijker dan de noordkant van de Bourgogne. De vallei is veel breder, het klimaat is wat aangenamer en dus is het verbouwen van gezonde wijndruiven wat makkelijker dan in het noorden van de Bourgogne. Domaine de Besson is een kleinschalig familiebedrijf, waar zulke wijnen worden gemaakt. De productie is overwegend rood uit de Pinot Noir en een klein beetje witte wijn waar de Chardonnay voor tekent.

 Horeca

   Gegeven prijzen zijn exclusief 21 % BTW,  inclusief accijns en levering

2023 Givry Blanc Cuvée Amélie

Een krachtige, zeer rijpe Chardonnay wordt hier gemaakt. De druiven worden handmatig geoogst waarna een klassiek vinificatie volgt gedeeltelijk op houten fustjes van verschillende leeftijden. Een volbloed witte Bourgogne, helaas is er maar weinig van.

UITVERKOCHT

  • Prijs per fles € 21,75
  • Prijs per doos/6 € 130,00

2022 Givry Rouge La Haut Colombier

De Pinot Noir wordt vertroeteld door deze familie en daarom doet hij het ook zo goed hier  Ronde en rijpe wijn met het typerende fruit van kersen. De wijn wordt na de vinificatie gerijpt in de kelders van Besson, waarbij er voor deze wijn geen nieuwe houten fusten orden gebruikt. Door het gebruik van 2de 3de – en 4 de jaars fusten blijft deze wijn zijn fris en kunnen de wat jongere wijnstokken hun karakter goed kwijt in de wijn.

  • Prijs per fles € 21,00
  • Prijs per doos/6 € 126,00

2022 - Givry 1er Cru - Les Grandes Vignes

Les Grandes Vignes is een favoriete wijngaard van ons. Vanaf 1998 werkten wij met deze wijn, ut een wijngaard van slechts 1 hectare groot. Laurent Parize was de eigenaar maar legde het wijntokje in 2020 neer, daar er geen erfopvolging is. De familie Besson nam de prachtige wijngaard over en wij volgden. Een prachtige 1er Cru Givry.Kracht gaat hier gepaard met finesse en een gebalanceerde  rijping op fust, zowel nieuw als gebruikte fusten.

  • Prijs per fles € 24,75
  • Prijs per doos/6 € 148,50
  • Prijs per doos/6 nu € 135,00

2020 Beaune 1er Cru - Champs Pimont

Wie wil er nu niet wat wijngaarden rondom de stad Beaune bezitten?  De familie Besson heeft een klein bezit, nog geen hectare, in de wijngaard Champs Pimont, een befaamde 1er Cru aan de oostkant van de stad tegen de Côtes. Wat een feest is dit zeg…. zeer lage rendementen van 25 – 28 hl/ha geven hier een krachtige en robuuste bourgogne met souplesse en elegantie….. meer kan ik er niet van maken……SLECHTS 120 FLESSEN BESCHIKBAAR

  • Prijs per fles € 35,50
  • Prijs per doos € 213,00
  • Prijs per doos nu € 195,00

Inschrijfformulier