Dit is een tros viognier druiven aan het blad

Arend Jan de Wijnman

Domaine de Magord - Clairette de Die

Horeca inschrijving tot 15 Juli

Clairette de Die
klein stenen huisje in de wijngaard van domaine de Magord
Clairette de Die

Domaine de Magord is maar een paar hectare groot. Het domein en de streek vallen onder de Rhônewijnen. Er wordt hier sinds 1912 de Clairette de Die gemaakt, een zacht mousserende wijn, met een natuurlijk alcoholpercentage van slechts 7,5%.  Het is een oude traditie van de bewoners van het dal om deze wijnen te maken. Jerôme Vincent is de huidige eigenaar en hij werkt op het domein ooit gesticht door zijn grootvader. De productiekelder is nog steeds in de originele staat en werkt nog uitstekend, daarom kunnen we met recht zeggen dat dit een familiebedrijf is. Kijk hier naar een verslag van mijn bezoek

De methode Ancestrale wordt ook wel de Oermethode genoemd. Het is in feite een verkorte of eenvoudige Champagne methode te noemen. Na de pluk komen de druiven in open kuipen op het domein. Omdat men een stille wijn wil maken, bottelt men de wijnen in flessen, waarin dan spontaan een tweede vergisting begint. Zo ontstaat er een lichtzoete mousserende wijn, verfrissend en verkwikkend. In te zetten op ieder moment van de dag en bij kazen desserts en Salades. Proos

Clairette de Die

Hoe leuk is het om je gasten weer eens te verwennen met iets bijzonders deze zomer! Onlangs was ik per verrassing bij Jerome Vincent op bezoek in het plaatsje Barsac. Het dorp ligt onderaan de Alpen waar de Clairette de Die, genoemd naar de hoofdstad van de streek Die, een regionale specialiteit, welk in ons land nog relatief onbekend is. Onbekend maakt onbekend…..maar niet bij de Wijnman, een feestelijk glas, voor elk moment van de dag……

Bij een bestelling va 48 flessen of meer doen we er 12 specifieke Clairette glazen bij…. je schenkt dan 12 glazen uit 1 fles …..
De prijzen zijn exclusief 21 % BTW

  • Prijs per fles € 10,25
  • Prijs per doos/6 € 61,50

Inschrijfformulier