Dit is een tros viognier druiven aan het blad

Arend Jan de Wijnman

Domaine Veillard Millot - Champagne

champagne
Champagne Veillard Millot
marketing

Mme Pascale Veillard is de zevende generatie van Champagne Vieillard Millot. Het domein ligt in het dorp Ambonnay, beroemd door de aanwezigheid van Champagnehuis Krug. Champagne Veillard Millot bezit slechts 2 hectare wijngrond en derhalve werken ze nauw samen met de plaatselijke Cave die hun helpt om de wijnen te maken. Dit hele proces gebeurt in nauw overleg met de keldermeester, die precies uitvoert wat de wensen van Pascale zijn. Het domein is in dit geval te klein om de gehele productie in eigen beheer uit te voeren.

   Gegeven prijzen zijn exclusief 21 % BTW,  inclusief accijns en levering
Het prijsvoordeel van 10% is geldig tot 26 Mei zodat de bestellingen bijtijds worden gedaan

Champagne Grand Cru - Brût de Pinot

Het is tegenwoordig geen uitzondering meer dat de Pinot Noir de Hoofddruif is van een Champagne! Zo ook hier bij Mme Pascale Vieillard, die hier wel een heel mooi exemplaar in het flesje doet. Er komt in de wijn dan ook een heel ander smaakpallet naar voren waar je onder meer noten en kersen in terug kunt proeven. Zonder meer een delicate Champagne, met een volle en romige afdronk, daarbij behoort natuurlijk een fris en droog karakter met een suiker dosage van slechts 6 gram per liter!

  • Prijs per fles € 36,90
  • Prijs per doos/6 € 221,40
  • Prijs per doos/6 nu € 199,00

Champagne Grand Cru - Brût Rosé

Champagne rosé is de enige wijn binnen de Europese wijn-wetgeving die mag gemaakt worden door het mengen van witte en rode wijn. In dit geval wordt er hier 83% Chardonnay wijn gebruikt en 17% rode wijn van de Pinot Noir gemaakt. De suikerdosage is hier 8 gram per liter en geeft een heerlijke ronde en volle rosé Champagne. Fruit van kersen, framboos en gele pruim domineren het karakter, maar dan wel in een frisse en droge stijl van Champagne… heerlijk !

  • Prijs per fles € 35,70
  • Prijs per doos/6 € 214,20
  • Prijs per doos/6 nu € 192,50

2012 Champagne Grand Cru Millesimé

Jaartal Champagnes zijn altijd veel gevraagd. Waarom? … Omdat ze meestal het beste vertegenwoordigen wat een wijnhuis te bieden heeft. De beste wijngaarden, in dit geval Grand Cru, worden gebruikt voor zo’n wijn en de oogstrestricties zijn hoog omdat alles uit één oogstjaar moet komen. Hier een Champagne Vieillard Millot  uit 2012, een wijnjaar met 5 sterren. 2012 wordt over het algemeen gezien als één van de beste jaren van de afgelopen decennia. De wijn wordt gemaakt uit 61% Pinot Noir en 39% Chardonnay.

  • Prijs per fles € 42,95
  • Prijs per doos/6 € 257,70
  • Prijs per doos/6 nu € 232,00

Inschrijfformulier