Dit is een tros viognier druiven aan het blad

Arend Jan de Wijnman

Beaujolais Julienas

Domaine Bernard santé

Beaujolais Julienas Vieilles Vignes 2019

Beaujolais

Julienas is één van de 10 Cru’s uit de Beaujolais. Ze ligt vrij noordelijk en vlakbij de gebieden van de zuidelijke Bourgogne, daarom verschilt de bodem en het klimaat niet veel van elkaar.

Deze wijn is gemaakt van 100% Gamay Noir de druivensoort, die zo typerend is voor de  streek. Hier wordt een combinatie gebruikt van inweking en klassieke vergisting en daarom ontstaat er een wijn die zowel kracht als souplesse heeft.

De wijn wordt daarna nauwelijks gefilterd, wat deze Beaujolais Julienas alleen maar goed doet. Bernard heeft zojuist zijn laatste wijnjaar gebotteld en zijn laatste kunststuk afgeleverd. Wij hebben de 2019 jaargang nog op voorraad dus aarzel niet

Bel voor beschikbaarheid en Prijzen met de Wijnlijn.

Tel: 0651611752 of zend een e-mail naar : info@arendjandewijnman.nl

Le Histoire de Bernard Santé

Wij ontmoeten Bernard Santé voor het eerst in de zomer van 2020. Dan weten wij al meteen dat het eigenlijk te laat is. Bernard gaat in 2022 met pensioen en dat gunnen we hem natuurlijk. Deze sympathieke wijnmaker heeft 6 hectare in eigendom. Hij is de derde generatie wijnmakers uit de familie hier in de Beaujolais. Hij woont en werkt even buiten het dorp Julienas en maakt daar fantastische Beaujolais. Slechts licht gefilterd, waardoor de kracht en de souplesse die zo bij deze wijnen horen, volledig tot hun recht komen.

Moulin à Vent en Chenas zijn te vinden bij Bernard en als één van de weinigen maakt hij ook witte Beaujolais een uitzondering in de rode wijnstreek.

Bij ons tweede bezoek in het najaar van 2020 zien we voor het eerst zijn productiekelder. Tot onze verbazing zien wij ook een Peugeot 504 Pick Up uit 1982. Op de vraag of wij de wagen naar Nederland mogen halen is het antwoord Oui! We moeten dan de auto wel een tweede carrière in de Nederlandse wijnwereld geven. Inmiddels is de Peugeot in ons land en is hij in gebruik genimen als “Voiture de Vin”.  Zolang de voorraad strekt  blijven wij de wijnen van Bernard inkopen, maar dat duurt niet lang meer. Gelukkig heeft Bernard ons al op het spoor gezet van de cave de Julienas, waar hij een aantal belangen heeft onder gebracht.