Bandolwijnen
Château La Vivonne


Bandol Rosé - La Vivonne
Bandol Rouge - La Vivonne
Als we het hebben over Bandolwijnen dan mogen de bleekroze rosé’s van Michel Benhaim niet ontbreken. Door de aanwezigheid van meer dan 60% Mourvèrdre druiven heeft Bandol Rosé een zeer specifiek karakter. Veel frisse aroma’s ondersteund door een geweldige concentratie, maken hier een absolute toprosé.
NB de opbrengst bij Michel is ongeveer 30hl/ha tegen 60 hl. in de ‘normale’ Rosé de Provence. Deze Bandolwijnen worden allemaal aan huis gebotteld.
We mogen in ons wijnknuistje knijpen dat de regio Bandol verwend is met de aanwezigheid van de mourvèrdre druif. Er is geen plek in de wijnwereld waar deze druif zich zo goed gedraagt als hier in Bandol.
Michel oogst de druiven s’nachts om zodoende te voorkomen dat de oogst wordt aangetast door de hitte overdag. Hij werkt bovendien “organic en heeft daar alle certificaten voor in huis.
Bel voor beschikbaarheid en prijzen met de wijnlijn
Tel: 0651611752 0f zend een mail naar info@arendjandewijnman.nl



Bandolwijnen van een markant persoon
Le Histoire de Michel Benhaim
Le Castelet: Wijnmakersdorp aan de Middellandse Zee
In het hart van de Provence, slechts enkele kilometers van de zee, ligt het pittoreske dorp Le Castelet. Gelegen op een heuvelhelling, met uitzicht op zee en omringd door geurige garrigue, biedt deze locatie alles wat een wijnliefhebber zich kan wensen. Hier bevindt zich het wijndomein van Michel Benhaim, Château La Vivonne, een naam die synoniem is geworden met authentieke, biologische Bandolwijnen. Kijk hier naar de wijnvlog met Michel
Van Wijnhandelaar tot Wijnmaker:
Na een succesvolle carrière als internationaal wijnhandelaar, gespecialiseerd in Provençaalse wijnen, besloot Michel Benhaim in 2010 een nieuwe uitdaging aan te gaan. Hij nam het prachtige domein in Le Castelet over en begon met het maken van zijn eigen wijnen. Zijn jarenlange ervaring en diepe liefde voor de regio gaven hem een uniek uitgangspunt: hij wilde geen concessies doen aan kwaliteit of natuur.
De Unieke Status van Bandol binnen de Provence
Hoewel Bandol officieel onderdeel is van de Provence, heeft het gebied al sinds het begin van de 20e eeuw zijn eigen AOC-status. Dat is te danken aan het specifieke terroir en de dominante druif van de streek: Mourvèdre. Deze krachtige druif vormt de ruggengraat van zowel de rode als roséwijnen uit Bandol. De wijnen zijn rijk, complex en bijzonder goed geschikt voor rijping.
Wijngaarden met Zeezicht en Windkracht
De percelen van Château La Vivonne liggen verspreid rond het wijnhuis, op verschillende hoogtes en oriëntaties. Dit zorgt voor een natuurlijke diversiteit en balans in de druiven. Dankzij de verkoelende zeewind krijgen de wijngaarden voldoende ventilatie, wat ziektes voorkomt en het gebruik van pesticiden overbodig maakt. Michel werkt volledig biologisch, en zijn wijnen dragen dan ook trots het “organic” keurmerk.