Château Guilhem Tournier

Guilhem Tournier begon zijn wijnloopbaan in 2004. Onderaan Cadière sur Azur, ligt het kleine domein van de familie. Papa en Mama Tournier bezitten het domein Laroche-Redonne, een domein van 17 hectare in dezelfde streek. Guilhem begon met een paar hectare als voor erfenis, waaronder de wijngaard La Malisonne.

Bandol La Malisonne,
is het stuk grond waar Guilhem zijn beroemdheid aan ontleent. Het plateau van Malisonne ligt op ongeveer 800 meter hoogte. De frisse zeewind zorgt voor een perfect microklimaat en uiterst gezonde Mourvèrdre druiven. Guilhem heeft op alle natuurlijke mogelijkheden ingespeeld en werkt volledig organic.

De hippie van Bandol

Die bijnaam kreeg hij van Arend Jan de Wijnman. Zijn eerste importeur uit Nederland. Tegenwoordig bezit het domein rond de acht hectare en produceert overwegend rood en rosé op hoog niveau, alle wijnen zijn organisch gecertificeerd.

De wijnen van Château Guilhem Tournier

fles Bandol Rosé 'La Malisonne' van Guilhem Tournier

Bandol Rosé "La Malisonne"

Als we het hebben over Provencaalse rosé, dan mogen de bleekroze rosé’s van Guilhem Tournier niet ontbreken. Door de aanwezigheid van meer dan 60% Mourvèrdre druiven heeft Bandol Rosé een zeer specifiek karakter. Veel frisse aroma’s ondersteund door een geweldige concentratie, maken hier een absolute toprosé.

NB de opbrengst bij Guilhem is ongeveer 30hl/ha tegen 60 hl. in de ‘normale’ Provence rosé’s. De wijnen worden allemaal aan huis gebotteld.
De Wijnman is al sinds 2004 een vaste gast ten huize van deze unieke familie !

 € 20,95/fles – afname per doos/6 € 125,70 – Bel De Wijnlijn*: 06 516 11 752

fles Bandol Rouge 'La Malisonne' van Guilhem Tournier

Bandol Rouge - Cuvée La Malisonne

We mogen in ons wijnknuistje knijpen dat de regio Bandol verwend is met de aanwezigheid van de mourvèrdre druif. Er is geen plek in de wijnwereld waar deze druif zich zo goed gedraagt als hier in Bandol.

Guilhem oogst de druiven s’nachts om zodoende te voorkomen dat de oogst wordt aangetast door de hitte overdag. Guilhem werkt bovendien “organic en heeft daar alle certificaten voor in huis. Zijn volgende stap heeft hij inmiddels ook gezet…. La Malisonne is Bio-Dynamisch !

€ 26,95/fles, afname per ds/6 : € 161,70 – Bel De Wijnlijn*: 06 516 11 752