Bandol
Château Guilhem Tournier

De wijnen van Château Guilhem Tournier

1 fles Bandol rosé wijn

Bandol Rosé "La Malisonne"

Als we het hebben over Provencaalse rosé, dan mogen de bleekroze rosé’s van Guilhem Tournier niet ontbreken. Door de aanwezigheid van meer dan 60% Mourvèrdre druiven heeft Bandol Rosé een zeer specifiek karakter. Veel frisse aroma’s ondersteund door een geweldige concentratie, maken hier een absolute toprosé.

NB de opbrengst bij Guilhem is ongeveer 30hl/ha tegen 60 hl. in de ‘normale’ Provence rosé’s. De wijnen worden allemaal aan huis gebotteld.
De Wijnman is al sinds 2004 een vaste gast ten huize van deze unieke familie !

 € 21,95/fles – afname per doos/6 € 131,70 – Bel De Wijnlijn*: 06 516 11 752

1 fles rode Bandol wijn

Bandol Rouge - Cuvée La Malisonne

We mogen in ons wijnknuistje knijpen dat de regio Bandol verwend is met de aanwezigheid van de mourvèrdre druif. Er is geen plek in de wijnwereld waar deze druif zich zo goed gedraagt als hier in Bandol.

Guilhem oogst de druiven s’nachts om zodoende te voorkomen dat de oogst wordt aangetast door de hitte overdag. Guilhem werkt bovendien “organic en heeft daar alle certificaten voor in huis. Zijn volgende stap heeft hij inmiddels ook gezet…. La Malisonne is Bio-Dynamisch !

€ 29,95/fles, afname per ds/6 : € 179,70 – Bel De Wijnlijn*: 06 516 11 752

Le Histoire de Guilhem Tournier

De Bandolwijnen van Guilhem Tournier worden gemaakt onderaan het Provencaalse dorp Cadière sur Azur. Het dorp ligt enige kilometers van zee, maar heeft alle voordelen van de streek. Guilhem startte in 2004 met een paar hectare in bruikleen van Domaine La Roche Redonne. Dat is het wijndomein van zijn  ouders, die hem in zij ondernemerschap steunen.
Het wijngebied van Bandol valt onder de Provence maar heeft een eigen status. De Mourvèrdre druif is overheersend in dit gebied voor zowel de rode als de rosé wijnen. Bandol is één van de eerste gebieden van Frankrijk die, vroeg in de vorige eeuw, zijn AC status al verwierf.

Bandol Cuvée La Malisonne, is het paradepaard van Guilhem Tournier. De wijngaard ligt op 800 meter hoogte en heeft uitzicht op de Middellandse Zee. De wijngaard heeft dan ook veel ruimte en maakt optimaal gebruik van de ventilatie van de wind uit zee. Zo ontstaat een heerlijke natuurlijke wijn, waarbij iedere vorm van ongedierte bestrijding overbodig is. De wijnen van Guilhem zijn dan ook allemaal “organic” gecertificeerd.

De hippie van Bandol

Deze geuzennaam komt op het conto van De Wijnman. De visie van Guilhem op het maken van gezonde wijn, de lange paardenstaart, de “easy going” levensstijl van de man…. Dat alles geeft hem de bijnaam: De Hippie van Bandol. Bandol Château Guilhem Tournier wordt gezien als een voortrekker op organisch werken in de wijngaard.