· 

Druiven zonder pit !

Geoogste rijpe blauwe druiven in het zonlicht.

Het is weer zo ver...De zoveelste onzinnige reclame treft mij weer keihard in het aangezicht ! "Druiven zonder pit", nù in de aanbieding. Alle grootgrutters van Nederland bedienen zich tegenwoordig van druiven zonder pit en ik hoor er niemand over.

Hoezo in de aanbieding, het lijkt mij een takkenklus om die klerepitjes uit de druiven te krijgen en ze daarna weer dicht te maken.

 

Druiven zonder pit, lijkt mij dan ook geen goed idee, want die plantjes groeien niet uit zichzelf zonder pit. Hoe dan ? Nu, dat lijkt mij duidelijk, er wordt natuurlijk, sorry ook niet het juiste woord, met die plantjes gemanipuleerd, zodat u als consument weer eens lekker geflest wordt en niet ouderwets rond kan spugen met die kleine pitjes van de druifjes. Daarnaast slikt u normaal gesproken ook regelmatig pitjes door bij het verzwelgen van die heerlijke trossen druiven, waardoor de pitjes met hun oliën en vezels ook nog eens uw darmen goed op gang houden.

 

NIET MEER DOEN DUS, Weiger die rommel!  Als je dan toch belazerd wilt worden kun je net zo goed een pak druivensap kopen, dat bestaat namelijk voor meer dan 80 % uit het veel goedkopere appelsap. Daar hoeven ze in ieder geval die kleine rotpitjes niet uit te halen. Straks krijgen we ook nog bananen zonder schil, kun je ze zo naar binnen duwen, appels zonder klokhuis, geschilde piepers hebben we al, alles makkelijk en met minder smaak. Nu is het nog wachten op biologische wijn gemaakt van pitloze druiven....

 

Ik vrees het ergste want dan krijgt u gegarandeerd wijnen zonder PIT in uw glas. Dat wilde ik nog maar even kwijt.

- Arend Jan de Wijnman -

Reactie schrijven

Commentaren: 0